UL-A Skoltillstånd

Allt om UL-A

Moderator: Henrik

Användarvisningsbild
Hakan Sjoberg
Inlägg: 1592
Blev medlem: tor maj 11, 2006 1:23 pm
Ort: Stavstensudde

UL-A Skoltillstånd

Inlägg av Hakan Sjoberg »

Jag och Tomas var uppe och flög VIRren drygt en timme i tisdags. OVC på höjd så ingen sol som värmde och därmed lungt i luften. Svaga vindar bidrog till en härlig flygning.

Vi arbeter vidare med att få allt på plats och ansökan om utökning av skoltillståndet hoppas jag hinna få iväg närmast tiden.

Tomas arbetar med att få klart överenskommelsen med Söderslätts fk och informerar när det är klart.

Skola kan vi inte göra förrän vi har skoltillståndet - men det är inget som hindrar att ni åker med Tomas innan dess.

Har ni tankar eller idéer så vädra dem gärna här på forumet.

Det är inte så länge sen vi startade med UL skolning. Närmare bestämt januari 2005. Vi har arbetat med att få en bra skola med målsättning att ha höga krav på säkerhet och kompetens. Vi har utvecklats från ingenting, till att ha 3 st Eurostar och ibland känns det som om där fortfarande är en hel del att få ordning på och förbättra. Att nu integrera UL-A innebär att vi har ytterligare en del att arbeta in. Allt från tillstånd, försäkringar, betalningssystem, bokningssystem mm skall fungera. Förhoppningsvis har vi det mesta på plats ganska snart, sen får vi väl anpassa och förbättra efterhand.

Vårt "hörn" av Sverige är utpasseringspunkt för många som skall flyga söderut och ett populärt område för våra grannklubbar i Skåne att flyga i. Inte minst är Näset ett populärt utflyktsmål under sommarmånaderna. Mao det kan vara tätt med trafik i luften ibland.

Vi flyger mellan Sturup och Kastrups CTR och under deras resp TMA. Själv har jag på 2300 fot på väg söder ut mött trafikkärror på 3000 fot (ca 200m) på väg norrut mot Barsebäck för att göra "finalturn" rwy 22 EKCH. Vi har MTOW 450 kg dom har uppmot 150000 kg i vissa fall mer!
Så, vi skall ha roligt i lufthavet men också visa att ultralätt kan och vet vad vi sysslar med.

En del av detta är att vi på vintern försöker verka från ESMS. Därmed lär vi oss hur det fungerar på en kontrollerad flygplats och träna i att prata radio. Förhoppningsvis kommer vi över dit även i vinter.

29 personer har gjort sin första EK sedan vi startade 2005 detta på UL-B. Förhoppningsvis har vi snart EK även på UL-A och även UL-A certifierade piloter.

Användarvisningsbild
Hakan Sjoberg
Inlägg: 1592
Blev medlem: tor maj 11, 2006 1:23 pm
Ort: Stavstensudde

Allt klart - nu väntar vi bara på Skoltillståndet

Inlägg av Hakan Sjoberg »

Utökning av skoltillståndet skickades till KSAK för utökning med UL-A i veckan som gick. Vi hoppas att behandlingen hanteras under närmaste veckan av KSAK.

SE-YPZ kommer också att läggas upp för bokning på bokaplan.

Användarvisningsbild
Hakan Sjoberg
Inlägg: 1592
Blev medlem: tor maj 11, 2006 1:23 pm
Ort: Stavstensudde

Skoltillstånd för UL-A beviljat

Inlägg av Hakan Sjoberg »

Nu har vi fått Skoltillstånd för UL-A.

Tomas Danielsson är biträdande skolchef med ansvar för UL-A skolning.

Återstår bara väder så vingarna kan komma i luften.

Skriv svar