Flygning på Sturup

Moderatorer: Henrik, Henrik

Användarvisningsbild
Hakan Sjoberg
Inlägg: 1592
Blev medlem: tor maj 11, 2006 1:23 pm
Ort: Stavstensudde

Flygning på Sturup

Inlägg av Hakan Sjoberg »

Vi är åter etablerade på ESMS Platta Väst. Nu i hangaren bredvid men med tillgång till köket och bekvämligheterna som vanligt.

Som ni vet så är det lite, ja mer än lite, krav på säkerheten så vi måste ta oss in och ut genom grinden och den skall vara låst. Detta kräver passning och att du har lite extra tid före och efter flygning.

Mellan skolpassen så finns det ofta tid till flygning ca 40 minuter. Men himla enkelt, bara att gå ut och sätta sig i planet och kalla upp tornet få clearence och dra iväg. När man kommer åter så är det bara och stiga ur och lämna planet (om man inte råkar vara sist för dagen).

Nu när det åter är plusgrader så är ESTT obrukbart men det kan vara ok att prata sig samman några stycken och lyfta över KalleKalle på tex söndagsmorgon och sen låta siste man flyga hem den på kvällen.

När det gäller våra grannklubbar så är ESML och ESTL ok att flyga till. ESFA har också bra fältbeskaffenhet men ring dem innan. ESMI är ok om det är fruset.

Så prata ihop er och flyg, glöm inte att kolla giltigheten på cert och läkarundersökning, samt tänk på att har du inte flugit de senaste 90 dagarna så skall du flyga med Johan, Johnny, mig (Håkan) eller ev Olof.
Skall kompisen med så skall du också ha 10 flygningar (start och landningar).